Succé eller magplask? Hur har det gått för HiQ på vägen mot att bli Göteborgs hälsosammaste bolag?

Det har nu gått några månader sedan Ulrika Muchow Stenström och Jessica Söderbäck från HiQ deltog i Nordic Health Convention. De berättade då om resan HiQ startat för att försöka bli Göteborgs hälsosammaste bolag. Ni kanske undrar hur det gått för dem? Blev det ett magplask? Har de gett upp ? Om inte hur långt har de kommit på sin resa?

Vi har stämt av med HiQ Health team om vad som hänt sen sist. Ulrika berättar att de absolut inte gett upp ambitionen bli Göteborgs hälsosammaste företag. Hon säger också att bolaget just nu är inne i en väldigt spännande fas där de vågar prova många olika hälsofrämjande aktiviteter.

”Vi har angripit vår hälsosatsning på samma sätt som vi skulle angripa en frågeställning runt digital innovation för en kund” säger Jessica och fortsätter ”Vi äter vår egen medicin och vågar testa oss fram vad som funkar och inte funkar enligt konceptet fail fast.”. Ulrika fyller i att man utvärderar och lär sig ihop med personalen på HiQ. Dels genom direkt feedback men även genom att man ser att intresset för aktiviteterna ökar och att medarbetarna vågar prova nya saker. Jessica påpekar att HiQ bara tagit de första trevande stegen mot målet men att man jobbar brett. ”Vi har testat såväl föreläsningar som prova på- och kom-igång- aktiviteter med mycket stort intresse från våra anställda” säger hon. Bilden ovan är från en familjedag HiQ hade härom helgen. Till denna aktivitet bjöd HiQ in sina medarbetare och deras familjer att delta i ett hinderbanerace. ”Alla tyckte det var fantastiskt roligt trots att det var blött och lerigt. Jag åkte själv rutschkana med huvudet ner i en lerpöl.” kommenterar Ulrika runt bilden på sig själv. ”Vår strategi är att lära oss så mycket som möjligt av andra som har lyckats inom hälso-området” säger Jessica och berättar vidare ”Många av ledarna följer tex bloggen och podden, Health for Wealth, som ni rekommenderade i ert förra nyhetsbrev.”

HiQ kommer givetvis finnas med under Nordic Health Convention i samband med Kvalitetsmässan och ser fram emot att prata vidare med er när det gäller dessa frågor med andra som står inför samma resa eller har kommit längre.